Friday, February 27, 2009

Architect: LAVA
Design engineer, Fabrication & construction: MakMax Australia
Client: Sydney Customs House

This is aninteresting installation project in a heritage building, the Sydney Customs House . Laboratory for Visionary Architecture (LAVA) , the architects for this project was founded by Chris Bosse and Tobias Wallisser in Sydney. The ideas behind this project is to explore the relationship between human , nature and technology. This gigantic sculpture is 20 meter high, sit at the center of the heritage building.
The shape of the pavilion is not explicitly designed; it is rather the result of the most efficient subdivision of three-dimensional space, which can be found in nature in things like organic cells, crystals and the natural formation of soap bubbles,” says Bosse.

Images and infro from indesignlive
Some other projects by LAVA:
images from LAVA